събота, 8 януари 2011 г.

KILL PUTIN - УБИЙ ПУТИН ИЗЛИЗА НА АНГЛИЙСКИ!

Така ще се продава Убий Путин в Европа!
СЕНЗАЦИЯ!!!
БЪЛГАРСКИ ВУЛГАРЕН ПИСАТЕЛ ПРОБИ В ЕВРОПА!
РОМАНЪТ НА ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ  “УБИЙ ПУТИН” ИЗЛИЗА НА АНГЛИЙСКИ!

Хитовият роман  “Убий Путин” на българския писател Веселин Стаменов излиза в един том на английски език.
Новината излезе веднага след Нова година, след като от издателска къща Igloo Books потвърдиха своя интерес към него. Книгата, определена от западните специалисти като “VULGAR BESTSELLER IN BULGARIA”, впечатлила редакторите на английската издателска къща и след щателно проучване на пазара те се съгласили да съдействат тя да види свят извън България. По първоначална информация вече имало подписан предварителен договор между  автора и издателите, което гарантирало, че изданието ще стане факт. Става въпрос за том от общо 340 страници, събрал в себе си всички части на романа. У нас книгата е позната като изключително скандално четиво, преиздадено няколко пъти от най-хитовите издателства.
Фабулата развива пъклен план за покушението на руския президент /днешен премиер/  Владимир Путин у нас, покрай който изплуват схемите на всички ъндърграунд лобита в страната ни. България е представена като средище на повечето престъпни групировки в света както и на най-опасните служби. Кръв, насилие, секс, мафия, политика, тероризъм и много пари... Това са колоните, на които е стъпил соченият за ученик на покойния класик Христо Калчев, изграждайки хитовия бестселър. В книгата милост няма, признава самият той и без грам свян обещава, че няма да пощади читателя от всеки един свой ред.
Самият роман е писан през 2007 г. , в знак на уважение към автора на вулгарни романи - Христо Калчев. Първият издател на книгата е “Ню медия груп” - днес един от лидерите на книжния пазар у нас. Преизданията на книгата продължават през другите няколко издателства “Ъндърграунд – медия”, “Милениум” и “Феникс дизайн”. Общият тираж в България по неофициална информация надминава 27 000 и продажбите в страната ни продължават и до днес. Почти няма авторитетен сайт или книжарница, които да не продават изданията. Именно за това преводът й на английски се явява идеален завършек на нейния успех.
По предварителна информация тиражът на книгата в Англия все още не е уточнен, както и цената. Това е последващият етап в проучванията. Очаква се томът на английски, озаглавен “KILL PUTIN”, да бъде на западния пазар не по-рано от края на април. Такъв е бил графикът на издателството.
“Практиката на западните издателства е да реагират скептично към една книга от балканска страна, макар тя да изглежда хитова. Там всичко е регламентирано и по график и не е като тук. Очаквам самият тираж да не бъде голям, защото продажбата на книгата ще става предимно по интернет. Ще се продава в най-големите сайтове за книги и електронни магазини”, признава самият автор. От него става ясно още, че целият ръкопис на английски е пратен в издателството, където предстояла нова редакция и актуализиран превод. Радващо е, че дизайнът и оформлението на романа вече са готови, за да видим как ще бъде представена книгата на западните читатели.

Ралица ВАСИЛЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар